Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 06 Mart 2015 - 17:18 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

KAHRAMANMARAŞ (AA) - İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle "kadına şiddete hayır" yürüyüşü düzenlendi.Etkinlikle kadın haklarını bir...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

KAHRAMANMARAŞ (AA) - İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle "kadına şiddete hayır" yürüyüşü düzenlendi.

Etkinlikle kadın haklarını bir kez daha gündeme getirmek ve kadına karşı yapılan şiddete tepki göstermek amacıyla Kent Park'ta bir araya gelen katılımcılar boyunlarına beyaz atkı takarak valilik önüne kadar yürüdü.

İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, burada yaptığı açıklamada, kadınlara yönelik şiddet olaylarına tepki göstermek amaçlıyla böyle bir yürüyüş düzenlediklerini söyledi.

"Kadınlarımız ve kızlarımız bizlerin anneleri kardeşleridir" diyen Yener, bu bilincin oluşmasına katkı sağlayabilmek için yürüyüşün önemini belirterek, "Zaten dinimizce de 'Cennet annelerin ayaklarının altında' denilerek, kadının ne kadar önemli olduğunu anlatılmaktadır. Bu sebepten kadına şiddete her platformda 'hayır' diyoruz. Kadınların yanı sıra erkeklerinde bu yürüyüşümüze destek vermeleri beni mutlu etti" diye konuştu.

Yürüyüşün ardından Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından katılımcılara elma ikramında bulunuldu.

Yürüyüşe, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Sultan Doğru, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Semih Yancar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber