Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 06 Mart 2015 - 22:58 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ŞIRNAK (AA) Şırnak Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi ve İHD Şırnak Şubesi Kadın Hakları Komisyonu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yapıldı.Şırnak...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ŞIRNAK (AA) Şırnak Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi ve İHD Şırnak Şubesi Kadın Hakları Komisyonu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yapıldı.

Şırnak barosu Adli yardım Bürosunda açıklama yapan İlknur Yokuş Tanış, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın arttığını belirterek, Kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair çıkarılan 6284 sayılı yasanın şiddet mağduru kadınları koruyamadığını savundu.

Tanış, açıklamasını şöyle sürdürdü:

2014 yılında kadına yönelik şiddet açısından Dünya ülkelerine baktığımızda da manzara hiçte iç açıcı değildir. Hindistan’da kadınlar kısırlaştırılarak katledilmiştir. İran’da Reyhaneh Cabbari tecavüzcüsünü öldürdüğü için idam edilmiştir. Ukrayna’da 286 tecavüze uğramış kadın cesedi bulunmuştur. DAİŞ çeteleri tarafından Ortadoğuda Kürt, Arap, Ezidi, Asuri ve Türkmen bir çok kadın tecavüze uğramış, öldürülmüş veya kaçırılarak köle pazarlarında satılmıştır. Çatışmalardan kaçan kadınlar ise Türkiye’de çok zor şartlarda yaşam mücadelesi vermektedir." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber