Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Mart 2015 - 23:28 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.Müdürlüğün Konferans Salonunda düzenlene etkinlikte yılın...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Müdürlüğün Konferans Salonunda düzenlene etkinlikte yılın kadını seçilen Leyla Özmen'e ödülünü Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muzaffer Akçam verdi. 

Slayt gösteriminin ardından konuşan Akçam, kadınların üretime ve yönetime katıldıkları ülkelerde, toplumsal gelişme çabalarında etkin ve çok önemli roller üstlendiklerinin görüldüğünü söyledi.

Akçam, şöyle konuştu:

"Hiçbir ülkenin kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişmesinin, kalkınmasının, demokratikleşmesinin mümkün olmadığını düşünüyoruz. Günümüzde de kadınların, sosyal, ekonomik ve politik katkılarına her zamankinden fazla ihtiyaç  duyulduğuna inanıyoruz. Yüzyıllar önce İslam dininin yüce peygamberi Hz. Muhammed, veda hutbesinde insanların birbirleri üzerindeki haklarından ve özellikle kadınların haklarından tarihi anlamda ilk kez resmi olarak bahsetmiş ve 1400 yıl önce kadın hakları ile ilgili ilk yazılı kuralları oluşturmuştu."

  Konuşmaların ardından kadınlar canlı müzik eşliğinde eğlendi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber