Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Mart 2015 - 10:38 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Kırklareli Valisi Civelek:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Valisi Esengül Civelek, kadının kalkınmaya ve karar alma mekanizmalarına etkin katılımının sosyo, ekonomik gelişmeyi hızlandırarak, katkı sağladığını bildirdi.

Civelek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kadınların gününü kutlayarak, sağlık, mutluluk ve başarılı günler temennisinde bulundu.

Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınların erkeklerle eşit hak, fırsat ve imkanlara ulaşmaları konusunda nereden nereye gelindiğinin değerlendirildiğini aktaran Civelek, şunları kaydetti:

"Kadının kalkınmaya ve karar alma mekanizmalarına etkin katılımı sosyo, ekonomik gelişmeyi hızlandırır, sosyo­ ekonomik gelişmeye katkı sağlar. Büyük Önder Atatürk'ün himayelerinde, Cumhuriyetin ilanından sonra başlayan süreçle günümüze kadar geldiğimiz noktada özellikle son yıllarda kadınların toplumsal yaşamın her alanında konumlarının güçlendirilmesine, erkeklerle eşit hak ve fırsatlara ulaşmalarına teminen yasal düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Yasalarımızda kadın, erkek eşitliği sağlanmıştır. Yasalarımızda var olan eşitliğin uygulamaya yansıtılması, kadınların toplumsal yaşamda yer almaları, eğitim fırsat ve imkanlarından daha fazla yararlanmaları, sağlık hizmetlerine erişimleri, çalışma ve işgücüne katılımları ile yetki ve karar alma mekanizmalarında kadın temsilinin daha da artması yönünde güçlü kadın, güçlü aile, çok daha güçlü toplum, daha iyi bir gelecek ve güçlü Türkiye hedefine ulaşabilmek amacıyla çok önemli çalışmalar, projeler yürütülmekte politika ve stratejiler oluşturulmaktadır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber