Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Mart 2015 - 11:28 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Vali Barut, kutlama mesajı yayımladı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

SİVAS (AA) - Vali Alim Barut, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Barut, mesajında, kadınların toplumsal hayatın, aile, millet ve devlet yapısının merkezinde yer alan, her dönemde vazgeçilmez, ihmale gelmez, kıymetler olduğunu bildirdi.

Türk kadınının her dönemde diğer milletlerin kadınlarına oranla önemli roller üstlendiğini aktaran Barut, "Özellikle Kurtuluş mücadelesinde sergilediği güçlü, cesur, vatansever tutumuyla destanlaşmıştır. Cumhuriyete giden yolda gerek cephede gerek cephe gerisinde aktif görev üstlenmiştir. Bugün de çeşitli eserleri incelediğimizde Selçuklu'dan, Osmanlı'dan gelen mimari eserlerdeki kadın isimleri de o dönemdeki kadın izlerini bize göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Barut, dünyadaki gelişmiş birçok ülkeden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiğini vurgulayarak, "Ülkemizin ve toplumumuzun kalkınmasında dün olduğu gibi bugün de yine kadınlarımıza büyük görevler düşmektedir. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında görev alan kadınlarımız yaptıkları çalışmalarla çocuklarımızı geleceğe hazırlamakta 21. yüzyılda üstün bilgi seviyesi ve kültürel değerlerine bağlı, ahlaklı bireyler, daha güçlü nesiller yetiştirmek için gayret etmektedirler" açıklamasında bulundu.

Kadınların başarıya ulaşmada önlerine çıkan birçok engelle mücadele etmek zorunda kaldığına da dikkati çeken Barut, şunları kaydetti:

"Kadınlarımıza sergilemiş olduğu bu mücadelede, toplumun tüm bireylerinin destek olması, çalışma azmi, iradesi ve öz güveni olan kadınlarımıza yardımcı olunması büyük önem taşımaktadır. Burada belirtilmesi gereken bir diğer hususta kız çocuklarımızdan başlayarak, her yaştaki kadınlarımızın maruz kaldığı ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet yoluyla ortaya çıkan hak ihlalleriyle mücadele konusunda, kanuni düzenlemelere ek olarak, toplumun her kesiminin katkısının büyük önem taşıdığıdır. Bu duygu ve düşüncelerle çalışan, çalışmayan tüm kadınlarımızın, yürekleri sevgi dolu olduğuna inandığım şehit anneleri, şehit eşleri, şehit bacıları ve şehit yavrularının, Sivaslı hanım kardeşlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber