Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 07 Mart 2015 - 11:48 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Belediye Başkanı Ercengiz:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

BURDUR (AA) - Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 8 Mart Dünya kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Ercengiz, mesajında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün emeğine, kimliğine sahip çıkmak isteyen kadınların onurlu direnişinin yıldönümü olduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler Örgütü'nün 1975 yılını Dünya Kadınlar Yılı ilan ettiğini ve 16 Aralık 1977'de 8 Mart'ın tüm kadınlar için Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanması kararının alındığını hatırlatan Ercengiz, şunları kaydetti:

"Böylece 8 Mart, dünyada kadınların yüzyıldır yürüttüğü özgürleşme mücadelesinin kutlandığı ve kadınların güncel taleplerinin ifade edildiği bir gün haline gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, büyük öngörüsüyle kadınların yaşamın her alanına erkeklerle eşit koşullarda girmesini sağlayacak yasal düzenlemeleri birçok dünya ülkesinden önce yaşama geçirmiştir. Atatürk, bunu oldukça güç koşullarda gerçekleştirerek çağdaş uygarlık kararlılığını ve azmini tüm dünyaya göstermiştir."

Ercengiz, Türkiye'de kadınların hiç hak etmediği saldırılara, taciz ve tecavüzlere maruz kaldığını, hatta cinayetlere kurban gittiğini vurguladı.

Ercengiz mesajında, şu ifadeleri kullandı:

"Kadına yönelik şiddet ve ayırımcılığı sona erdirecek düzenlemeler ve uygulamaların öncelikle ele alınarak kısa zamanda hayata geçirilmesi gerekiyor. Burdur, birçok özelliğiyle olduğu gibi, kadınlara yönelik şiddetin az olduğu şehirlerden bir tanesi. Bu yönüyle de şehrim ve hemşehrilerimle gurur duyuyorum. Yaşadıkları şehre kattıkları değerlerle bizleri onurlandıran Burdur'un üreten, çalışan ve emek veren kadınlarının, Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlarım."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber