Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 07 Mart 2015 - 11:58 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ODÜ Rektörü Yarılgaç: "Güçlü, mutlu ve müreffeh bir ülke olabilmenin en önemli şartının kadınlarımızın her bakımdan güçlendirilmesi olduğunu unutmamalıyız"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ORDU (AA) - Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, 8 Mart Dünya kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Yarılgaç, mesajında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün emeğine, kimliğine sahip çıkmak isteyen kadınların onurlu direnişinin yıl dönümü olduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler Örgütü'nün 1975 yılını Dünya Kadınlar Yılı ilan ettiğini ve 16 Aralık 1977'de 8 Mart'ın tüm kadınlar için Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanması kararının alındığını hatırlatan Yarılgaç, şunları kaydetti:

"Sağlıklı ve gelişmiş toplumların yegane teminatı kadınlarımızın yüzyıllardan beri sürdürdükleri bu mücadelesinde, yaşam standartlarının yükseltilmesi, daha eşit ve adil yaşama istekleri, çalışma koşullarının ve sürelerinin kadınların niteliklerine göre yeniden şekillendirilmesi, şiddete maruz kalmadıkları, cinsel ayrımcılık gibi her türlü baskıya karşı kanunlar nezdinde korundukları bir dünyanın oluşturulmasında onlara destek olunmalıdır. Güçlü, mutlu ve müreffeh bir ülke olabilmenin en önemli şartının kadınlarımızın her bakımdan güçlendirilmesi olduğunu unutmamalıyız."

Yarılgaç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ne mutludur ki bize Türk kadını, dünyadaki kadın haklarının gelişimi konusunda, kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yollar kat etmiş, Cumhuriyetle birlikte gerçekleştirilen devrimler sayesinde eşit birey, eşit yurttaş olarak toplumsal yaşam içerisinde yerini almayı başarmıştır. Ülkemizin meşakkatlerle dolu kuruluşunda Anadolu kadınının üstlendiği rol hafızalarımızdan silinmeyecektir. Atatürk, 'Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi zafere götürmekte Anadolu kadını kadar himmet gösterdim diyemez' sözleriyle Anadolu kadının milli mücadeledeki önemini en güzel şekliyle özetlemiştir. Ailenin özü, toplusal değerlerin taşıyıcısı ve koruyucusu, şefkatin, fedakarlığın, sabrın sembolü olan kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, hiçbir kadınımızın haksızlığa uğramadığı, şiddete maruz kalmadığı aydınlık dolu mutlu yarınlar diliyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber