Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 07 Mart 2015 - 12:03 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kentteki kadınlarla bir araya geldi- Karabulut: "Hiçbir kadın erkeğin düşmanı değildir, olamaz da. Çünkü o erkeğin dünyaya geliş sebebidir"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

BAYBURT (AA) - Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kentteki kadınlarla bir araya geldi.

8 Mart Dünla Kadınlar Günü'nü kutlamak için bir restoranda düzenlenen programda konuşan Dernek Başkanı Leyla Karabulut, Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak için toplanılan bu günlerde kadınlardan hep övgülerle bahsedildiğini söyledi.

Karabulut, yapılan bu toplantıların hemen hemen hepsinde kadınlar için çok şeyler söylendiğini ifade ederek, "Kadın emek deriz, hayatın mimarı deriz, kadın şefkatin resmi, kadın sevginin en güzel anlamıdır. Hak ettiği budur ve gerçekte de öyledir fakat zamanla unutulur bu sözler. Toplumun yüzde 50'sini oluşturan kadınlar çoğu zaman haksızlığa ve şiddete, istismara maruz kalır. Bu durum kadının mutsuz olmasına sebep olur. Hiçbir kadın erkeğin düşmanı değildir, olamazda. çünkü o erkeğin dünyaya geliş sebebidir. O anadır, kardeştir, eştir. Bu durumda olan kadın ancak sever, korur, canını verir sevdiklerine" dedi. 

Durum böyle iken kadının hala haksızlığa uğramasının üzücü ve düşündürücü olduğunu dile getiren Karabulut, "Kadın bu durumu düzeltmek için erkek ve kız çocuğunu yetiştirirken eşit davranmalı. Kadın tacize uğradığında suçlu kadın olmamalı ve kınamalı. Kadın haksızlığa uğradığında kaderim dememeli. Kadın çaresizliklerine çare aramalı. Kadın sözlü ve fiziksel şiddete karşı koymalı. Kadın eğitimli olmalı ve kendini geliştirmek için çok çalışmalı. Kadın girişimci olmalı. Kadın siyasette daha aktif olmalı" diye konuştu.

Program sonunda Bayburtlu kadınlar Karabulut'a çiçek vererek teşekkür etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber