Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 07 Mart 2015 - 12:38 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AK Parti Milletvekili Türkmenoğlu:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

KONYA (AA) - AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türkmenoğlu, mesajında, kadına yönelik şiddetin bitmesi için kadınların sosyal ve siyasal hayatta daha fazla yer alması gerektiğini belirtti. Kadınların aile müessesinin en önemli yapı taşlarından olduğunu ifade eden Türkmenoğlu, şunları kaydetti:

"Milli ve dini kültürümüzde analar en mukaddes varlıklardır. Ülkemizin huzuru ve güveni için öncelikle her türlü ayrımcılığı reddetmemiz gerekir. Kadına ve kızlarımıza yapılan ayrımcılık hemen hemen ırkçılıkla eşdeğer bir durumdur. Bu anlamda ayrımcılığın bizim milli kültürümüzde yeri hiçbir zaman olmamıştır. Maalesef her 8 Mart geldiğinde kadınlarımızın yaptıklarıyla övünmemiz gerekirken, hala şiddete uğrayan kadınların sorunlarının çözülememesinin kısır döngüsü içinde yapmamız gerekenleri tartışmaya devam ediyoruz. Kadına karşı şiddetin son bulması adına toplumun bilinçlendirilmesinde belki de en önemli vazife yine kadınlara, annelere düşmektedir."

Karşılaşılan insanlık dışı eylemlerin son bulması için kadın, erkek tüm toplumun birlikte hareket etmesi gerektiğine dikkati çeken Türkmenoğlu, "Şiddetin son bulduğu, hakkı olan her yerde, her konuda söz söyleyebilen kadınların varlığının olduğu toplum her zaman güçlü olacaktır" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber