Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Mart 2015 - 12:48 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ANKARA (AA) – Çubuk Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi. Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik,...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ANKARA (AA) – Çubuk Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi. 

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. "Kadın Oldukları İçin" konulu slayt gösterisinin ardından bir konuşma yapan Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Soba, kadının, Allah'ın bir emaneti olduğunu, bu nedenle sadece bir gün değil 360 gün hatırlanması gerektiğini söyledi.

Soba, "Kadın ailesi için hep hayat mücadelesi verir. Kadınların ötelenmesine, kadınlara yönelik yapılan tacize, şiddete maruz kalmasına birlikte engel olmalıyız"dedi.    

Konuşmaların ardından çocuğunu madde bağımlılığından kurtarmak için mücadele eden Gülizar Küçük, yaşadıkları olayları ve annelerin neler yapması gerektiğini anlattı. 

Daha sonra Kent Tiyatro Topluluğu "Bir Ailenin ve Kızının Dramı" isimli oyunu sahneledi, Yıldırım Beyazıt Ortaokulu öğrencileri öğretmenleri Tenzile Türkmen önderliğinde "Kadına Şiddete Hayır" temalı şiir dinletisi sundu. Kadınların, ilginç yaşam hikayelerini anlattıkları etkinlik, halk oyunları gösterisi ve konserle sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber