Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 07 Mart 2015 - 13:03 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AK Parti Adana Milletvekilleri Ünüvar ve Erdinç, mesaj yayımladı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ADANA (AA) - AK Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar ile Mehmet Şükrü Erdinç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Ünüvar, mesajında, 8 Mart 1857'de bir tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçileri anmak amacıyla Birleşmiş Milletlerin aldığı kararla 1977'den itibaren üye ülkelerde 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlandığını anımsattı.

Hem bir anne, hem de iş hayatında yer alan bir insan olmasının kadınları ailenin ve toplumun temel taşı haline getirdiğini belirten Ünüvar, şunları kaydetti:

"Kadın sadece yaşamış olduğumuz dönemde değil her dönemde erkeğin yanında yer alıp en büyük destekçisi olmuştur. Yakın tarihimize baktığımızda Kurtuluş Savaşı yıllarında bir Nene Hatun en az erkekler kadar bağımsızlık için mücadele etmiştir. O ve onun gibi mücadele etmiş bütün kadınlarımızı rahmetle anıyoruz. Yüce dinimiz kadına bir gün değil her daim değer vermemizi emretmektedir. Dinimizin kadınlara verdiği değeri 'Cennet anaların ayakları altındadır' hadisiyle daha iyi anlayabiliriz. Bu bağlamda manevi yaşantımızın olgunluğa erişmiş olması kadına yönelik şiddet ve vahşetin önlenmesi için en önemli çözüm yolu olacaktır. İnsanlığa olan sevgimizin hiç tükenmemesi dileğiyle, dünyayı sevgiyle dolduran bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum."

- "Kadınlarımızın yönetime katılmasını istiyoruz"

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç de 8 Mart'ın dünya kadınlarının eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, daha iyi çalışma ve yaşam koşulları elde etme yolunda verdiği mücadelenin simgesi olduğunu kaydetti.

Erdinç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kadınlarımıza yönelik cinsiyet ayrımcılığı, aile içi şiddet, eğitim hakkının ihlal edilmesi gibi olumsuzlukların Türkiye gibi modern ve çağdaş bir ülkede kabul edilmesi mümkün değildir. Bunlar yalnız kadınların değil hepimizin toplumsal sorunudur. Ülkemizde de artık kadınlarımız hem kamu sektöründe hem de özel sektörde önemli görevler üstlenmiştir. Hükumet olarak kadınlarımızın yönetime katılmasını istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalar yapmaktayız. Kadınlarımız sadece aile hayatında değil, iş hayatında, toplumsal hayatta, sosyal hayatta, siyasette, sporda ve pek çok alanda etkin görevler üstleniyor. Bu duygu ve düşüncelerle kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber