Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 07 Mart 2015 - 13:53 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Valisi Vahdettin Özcan "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.Özcan, mesajında, kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında olduklarını...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Valisi Vahdettin Özcan "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özcan, mesajında, kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında olduklarını belirtti.

Dünya Kadınlar Günü'nün, tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlandığını vurgulayan Özcan, "Sevgi, hoşgörü ve şefkatin timsali olan Türk kadını, toplumumuzun temel yapısını oluşturan aile birliğinin en önemli unsuru olarak daima özveri, gayret ve merhametin kaynağı olmuş, geçmişten günümüze Anadolu topraklarında tarihi, sosyal ve kültürel anlamda derin izler bırakmıştır" ifadesini kullandı.

Özcan, bu toprakların büyük fedakarlıklar yapan analar doğurduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bizler öylesine necip bir ecdadın, anaların evlatlarıyız ki, İstiklal Mücadelesi’nin kazanılmasında cansiperane mücadele eden, cepheden cepheye koşan Türk kadınlarını, Onbaşı Halide Edip Adıvar'ı, Ilgazlı Ümmihan Nine'yi, Yanığın Emine Bacı'yı, Kastamonulu Şerife Bacı'yı, İzmirli Ayşe Hanım'ı, Kara Fatma'yı, Nene Hatun'u ve daha nice kahraman kadınlarımızın manevi miraslarını, aziz hatıralarını anmakla mükellefiz. Ayrıca evlatlarını bu vatan için feda eden ve onların acısıyla tutuşup kavrulan aziz şehitlerimizin analarını, kadınlarını da anmadan geçemeyiz."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber