Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 07 Mart 2015 - 13:53 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Mersin Valisi Çakacak: "Kadınlarımız, haksızlıklar karşısında yalnız olmadıklarını, devletin bütün kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının da yanında olduklarını unutmamalıdır"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

MERSİN (AA) - Mersin Valisi Özdemir Çakacak, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Çakacak, mesajında, tüm dünya kadınlarının eşitlik, adalet, özgürlük ve daha iyi bir yaşam için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün, kadınların verdiği mücadelenin sembolü olduğunu belirtti. 

Hükümet ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yaptığı yasal düzenlemelerle kadınların birçok alanda konumunun güçlendirildiğinin altını çizen Çakacak, şunları kaydetti:

"Kadınlarımızın ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet yoluyla ortaya çıkandan ihlalleri ile mücadelede hayata geçirilen mevzuat düzenlemeleri ve çalışmalara rağmen kadına karşı şiddet istendiği gibi sona erdirilememiştir. Bu da gösteriyor ki yapılan düzenlemeler toplumda zihniyet değişikliği ile desteklenmelidir. Son olarak ilimizde yaşanan gencecik, hayat dolu kızımız Özgecan Aslan'ın öldürülmesi milletimizde onarılması güç, tarifi imkansız yaralar bırakmıştır. Kadınlarımızın bu ve benzeri şekilde şiddete uğramaları asla kabul edilemez. Kadınlarımız, haksızlıklar karşısında yalnız olmadıklarını, devletin bütün kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının da yanında olduklarını unutmamalıdır."

Kadınların ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel alanlarda daha saygın bir konuma gelmesini amaçladıklarını belirten Çakacak, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. 

 Çakacak, "Özgecan kızımıza ve şiddete kurban giden tüm kadınlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyor; bu anlamlı günün eşitliği, adaleti ve sevgiyi çoğaltmasını, şiddetin son bulmasını, varlıklarıyla bizleri onurlandıran, anne, eş, eğitmen, siyasetçi, iş insanı rolü ile yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber