Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 07 Mart 2015 - 14:23 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, mesaj yayımladı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

SAMSUN (AA) - AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bakır, mesajında, kadının bir anne, eş ya da evlat olarak topluma ve ülkeye yön veren olduğunu belirtti.

Kadının mutlu ve huzurlu olması halinde o ülkenin de mutlu ve huzurlu olacağını ifade eden Bakır, şunları kaydetti:

"Dünyada kadınlarını dışlayan, ikinci sınıf insan olarak gören ülkeler ilerleyemez. Kadın haklarının tanınması ve korunması yönünde ülkemizde önemli adımlar atılmıştır. Kadın hakları konusunda dünya genelindeki gelişmelere rağmen hala sorunların olduğu da bilinmektedir. Türkiye'nin, kadın hakları alanında önemli gelişmelerin yaşandığı ülke olarak son yıllarda, gerçekleştirilen düzenlemelerle kadın hakları ve kadınların durumu ile ilgili olarak, eğitim, sağlık, çalışma hayatı, siyaset gibi alanlarında önemli iyileşmeler sağlanmış, engeller ve ayrımcılıklar önemli oranda kaldırılmıştır. Bununla birlikte, kadınların siyasal katılım ve iş gücü alanları başta olmak üzere desteklenmesi gerekmektedir. Kadınların hak, fırsat ve imkanlardan eşit şekilde yararlanmaları ve sorunlarının çözülmesi gerekir. Her şeyden önce önyargıların kırılarak, ihtiyacımız olan zihniyet değişimi gerçekleştirilmelidir. Bu zihniyet değişiminde başarılı olunması, mevzuatlarla sağlanan hakların yanında toplumda tüm kesimlerin, duyarlılık göstermesiyle mümkün olacaktır."

Bakır, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün büyük başarılara sahip kadınlarımız bilim, eğitim, kültür, siyaset, sanat, spor ve iş dünyasında adından söz ettirmiş ülkemizde ve yurt dışında gurur kaynağımız olmuşlardır. Onlar bu başarılarıyla, kadınlarımız için rol model olmuşlardır. Kadınların iş hayatında, siyasette ve sosyal yaşamda üstlendikleri sorumlulukları yerine getirirken, ülkenin ekonomik, sosyal ve siyaset yaşamının gelişmesine de önemli katkılar yapmaktadırlar. Kadınlarımızın hayatın her alanında eşit şartlara sahip olmamaları, kadın haklarının korunması, kadına şiddetin önlenmesi, kadınların önlerindeki engellerin aşılması toplumsal huzur ve başarı için gereklidir. Çünkü güçlü ulus olmanın temeli güçlü kadın ve güçlü aile yapısına bağlıdır. Anne olsun yada olmasın kadınların kutsaldır. Dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddet olaylarına üzülerek zaman zaman tanık olmaktayız. Kadına karşı şiddet suçlarının işlenmemesi için her seviyede çalışmalarımıza devam etmemiz gereklidir. Kadınlarımızı korumaya yönelik yasal düzenlemelerin yapılması kadar, köklü bir kültür oluşturulması da son derece önemli ve gereklidir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber