Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 07 Mart 2015 - 14:53 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

CHP Tekirdağ Milletvekili Köprülü:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

TEKİRDAĞ (AA) - CHP Tekirdağ Milletvekili Köprülü, "Kadınlarımıza sahip çıkmak, gericiliğe, şiddete karşı sevgimizi çoğaltmak kadınıyla erkeğiyle en büyük görevimiz olacaktır" ifadelerini kullandı.

Köprülü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, yaşamın her alanında mücadele eden, ailenin ve toplumun temelini oluşturan kadınların, 150 yıl önce olduğu gibi bugün de ağır bir şekilde yaşadıkları haksızlığa, eşitsizliğe, şiddete karşı dik durmaya ve baş kaldırmaya devam ettiğini kaydetti.

Kadınların şiddetin, yoksulluğun, her türlü ayrımcılığın, bedelini canlarıyla ödemek zorunda bırakılmış durumda olduklarını belirten Köprülü, 8 Mart'ın, kadınlar için direnme ve hak arama gününe dönüştüğünü aktardı. Köprülü, şöyle devam etti:

"Bağımsızlık mücadelemizin temel gücü olan kadınlarımız tüm bu haksız uygulamalara karşı hayatın her alanında tutunmaya, söz sahibi olmaya, onurlu yaşam mücadelesine devam etmektedir. Kadınlarımıza sahip çıkmak, gericiliğe, şiddete karşı sevgimizi çoğaltmak kadınıyla erkeğiyle en büyük görevimiz olacaktır. Kadın hak ve özgürlüklerini, dayanışmayı daha da büyütmek için, onların mücadelesine her zaman omuz vermek ve onlara layık bir yaşam sunmak umuduyla, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber