Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 07 Mart 2015 - 15:13 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta yeşeren Geleceğe Işık Saçan Kadın Derneğince 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kahvaltılı etkinlik düzenlendi.Bir kafede düzenlenen etkinliğe, Şırnak...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta yeşeren Geleceğe Işık Saçan Kadın Derneğince 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kahvaltılı etkinlik düzenlendi.

Bir kafede düzenlenen etkinliğe, Şırnak ve ilçelerinden gelen 60 kadın katıldı.

Dernek Başkanı Hatice Atan, burada yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesiylesiyle kadınlarının tek umudunun bölgeye barış ve huzurun gelmesi olduğunu söyledi.

Gençlerin artık ölmemesi gerektiğini ifade eden Atan, şunları kaydetti:

"Bugün analarımızla kardeşlerimizle bu güzel mekanda buluşmak istedik. Yarın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Biz Şırnaklı ve Kürt kadınlar olarak, tek bir umudumuz var. Biz silahların susmasını istiyoruz. Barışın ve kardeşliğin gelmesini istiyoruz. Cudi, Gabar ve Çırav dağlarında gençlerin ölmesi değil, onların yaşamasını istiyoruz. Ellerinde silahlar değil, kalemler, çiçekler olsun istiyoruz. Bugün güzel bir gün annelerimizin kardeşlerimizin şiddete uğramasını istemiyoruz. Şiddet demek bir kadını öldürmek demek değildir. Bazen bir cümleyle yada kelimeyle kadına şiddet uygulayabiliyoruz. Ama biz şiddete ve savaşa hayır diyoruz. İstiyoruz ki bu coğrafyaya barış, kardeşlik ve huzur gelsin."

Atan, daha sonra kadınlara karanfil dağıttı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber