Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 07 Mart 2015 - 15:43 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Barosunca, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle basın toplantısı düzenledi.Adli Yardım Binası'nda yapılan toplantıda konuşan Kadın Hakları Danışma ve...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Barosunca, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

Adli Yardım Binası'nda yapılan toplantıda konuşan Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Merkezi Koordinatörü Serap Erkuş, verilere göre 2015 yılının ilk iki ayında 52 kadının öldürüldüğünü ileri sürdü.

Erkuş, Türkiye'de hergün ortalama 5 kadının öldürüldüğünü iddia ederek, şöyle konuştu:

"2002 ile 2009 yılları arasında kadın cinayetleri yüzde 1400 artış göstermiştir. 2009 yılından bu yana Adalet Bakanlığı tarafından istatistikler kamuoyu ile paylaşılmamıştır. Ancak sivil toplum kuruluşlarının yapmış oldukları istatistiklere göre 2014 yılında 294 kadın öldürüldüğü, 458 kadının yaralandığı, 142 kadının taciz ve tecavüze uğradığı tespit edilmiştir."

Erkuş, kadına yönelik ayrımcılığın ve şiddetin önüne geçilmesi için eğitim, sağlık, adalet, güvenlik ve sosyal hizmet birimlerinin koordinasyon halinde çalışması gerektiğini söyledi.

Kadına yönelik şiddetin en yoğun yaşandığı süreçlerden birinin de savaşlar olduğunu belirten Erkuş konuşmasını şöyle tamamladı:

"Savaşlarda, kadınlar ve kız çocukları sırf cinsiyetlerinden ötürü sayısız fiziksel ve cinsel şiddete uğramaktadır. Türkiye de bu durum özelde Kürt kadınları, genelde tüm kadınlar için işkence, tecavüz, göç, namus cinayetleri, yoksulluk anlamına gelmektedir. IŞİD çeteleri tarafından Ortadoğu'da Kürt, Arap, Ezidi, Asuri, Türkmen ve son olarak Süryani bir çok kadın tecavüze uğramış, öldürülmüş veya kaçırılarak köle pazarlarında satılmıştır. Çatışmalardan kaçan kadınlar ise Türkiye'de çok zor şartlarda yaşam mücadelesi vermektedir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber