Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Mart 2015 - 16:43 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Belediye Başkanı Ercan Çimen, kutlama mesajı yayımladı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, kadını ve erkeği beraber gören bir geleneğin mensupları olduklarını belirtti.

Çimen, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu günün 1977 yılından beri kutlandığını anımsattı.

Kadın hakları konusuna dünya çapında verilen önemin artmasının sonuçlarından biri olarak 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun, 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını kabul ettiğini belirten Çimen, "Kadınların, erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı sayılan 8 Mart günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlar için bir bilinçlenme ve dayanışma günü olarak kutlanmaktadır" ifadesini kullandı.

Hangi konuda olursa olsun insanların hor görülmesine, dışlanmasına, kötü muamele görmesine karşı olduklarını vurgulayan Çimen, şunları kaydetti:

"Kadınlarımıza yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismarı elinin tersiyle iten, kadını ve erkeği beraber gören geleneğin mensuplarıyız. Hangi konuda olursa olsun insanların hor görülmesine, dışlanmasına, kötü muamele görmesine karşıyız. Kadınlarımızın evde, iş yerinde, sosyal hayatta şiddete maruz bırakılmasını da asla kabul edemeyiz. Bunun için devletimizin yaptığı yasal düzenlemelerle kadın hakları ve kadınların korunması yönünde önemli adımlar da atılmıştır. Tarihimize baktığımızda bu ülkenin kadınları tarih buyunca tüm dünya kadınlarına örnek olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün eşitliğe, dostluğa, adalete, barışa, dayanışmaya ve huzura vesile olmasını dilerim."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber