Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Mart 2015 - 17:03 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar günü

ARDAHAN (AA) - Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nesrin Arslangörür, 8 Mart'ın kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği mücadelenin adı olduğunu söyledi.Arslangörür,...

8 Mart Dünya Kadınlar günü

ARDAHAN (AA) - Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nesrin Arslangörür, 8 Mart'ın kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği mücadelenin adı olduğunu söyledi.

Arslangörür, gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 Mart 1857 yılında New York'ta tekstil sektöründe çalışan yüzlerce kadının düşük ücretleri, uzun çalışma saatlerini ve insanlık dışı çalışma koşullarını protesto etmek için grev yaptıklarını anımsattı.

Söz konusu kadınların yaptıkları başkaldırmanın sayesinde 8 Mart'ı andıklarını belirten Arslangörür, "İki gün önce de Ardahan Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak kadını anlatma bir panel düzenledik. Bu panelimizdeki konuşmacıların tamamı kadınlardan oluştu. İlk kez böyle bir etkinlik yapmış olduk. Yani kadının sorunu bizzat kadın tarafından anlatılmış oldu. İlgililerden de katılım oldu. Panel sonrası çok olumlu tepkiler aldık. Kadına yönelik bu ve benzeri etkinlik sadece 8 Mart dolayısıyla değil, sürekli yapılacak" dedi.

Bu günün dünyanın her yerinde, bütün kentlerinde kadınların, eşitlik, adalet, özgürlük, emek, barış ve dayanışma için seslerini duyurmaya çalıştığını ifade eden Arslangörür, şöyle devam etti:

"Bugün dünya kadınları, hayatı ve dünyayı kadınlardan yana değiştirmek için, örgütlenmek için, sokaklara çıkıyorlar. Çünkü biz kadınlar yoksulluğu, işsizliği, şiddetin her türlüsünü, en yoğun ve en ağır biçimiyle yaşamaya devam ettikçe bilinmelidir ki mücadelemiz artarak devam edecektir. Ülkemizde kadına yönelik şiddet, özel ve kamusal alanda artarak devam ediyor ve biz bunları yüreğimiz acıyarak, öfkemiz büyüyerek görüyoruz, yaşıyoruz . Oysa bizler biliyoruz ki kadın mücadelesi, aynı zamanda şiddetle hesaplaşma mücadelesidir. Biz kadınlar bizden olmayan herkesin 'öteki' olmadığına, farklı görüşlerin zenginlik olduğuna, kadınların dayanışmasının ve ortak bir mücadele yürütmesinin zorunluluk olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu mücadelenin toplumun her kesiminden ezilen, dışlanan ama isyan eden, barış, emek, demokrasi ve kadın mücadelesinin ayrılmaz bütünlüğüne inanan bütün kadınlarla yaşamın her alanında yan yana, omuz omuza, el ele olduğu sürece başarılı olacağına inanıyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber