Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Mart 2015 - 17:13 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Elazığ'da bir grup kadın tarafından yürüyüş gerçekleştirildi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir grup kadın tarafından yürüyüş yapıldı.

Elazığ Kadın Platformunun organize ettiği ve bazı sivil toplum kuruluşlarınında destek verdiği yürüyüş, Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki Değirmenli Park'tan başladı. Ellerinde pankartlarla sloganlar atarak yürüyen kadınlara erkekler de destek verdi.

Yıldızbağları Mahallesi'nde sona eren yürüyüş öncesi Elazığ Emniyet Müdürlüğünce kadınlara karanfil dağıtıldı.

Etkinlik sonunda platform adına basın açıklaması yapan Nebahat Kaya, kadınların haklarını savunmak için örgütlenmeye çalıştıklarını ve meydanlara çıktıklarını söyledi.

Dünya Kadınlar Gününü, başta Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan olmak üzere tüm kadınlara adadıklarını dile getiren Kaya, "Biz kadınlar, yüzyıllardır kapitalizme ve kapitalizmin mümkün kıldığı erkek egemenliğine karşı mücadele ediyoruz. Mücadelemizin bugün geldiği yer, haklarımızı alana kadar alanlarda olma kararlılığımız 158 yıl önce New York'taki dokuma işçisi kadınların yaşamları pahasına başlattığı isyanın bir mirasıdır. Bu mirası evlerde, iş yerlerinde ve sokaklarda büyüterek sürdürüyoruz" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber