Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Mart 2015 - 17:23 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Kobane ve Kadın" konulu panel düzenlendi.Diyarbakır Serbest Muhasebeci...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Kobane ve Kadın" konulu panel düzenlendi.

Diyarbakır Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda düzenlenen panelde konuşan Edebiyatçı Müge İplikçi, "Hepimizin o  özlediği o çok sesliliğin yaşandığı Türkiye'yi geri istiyorsak sadece 8 martta değil 365 günde bu toplum içerisindeki eşitliği, yaşamı öncelikli olarak  paylaşmayı öğrenmek durumundayız" dedi.

İplikçi, bu toprakların insanı olarak bu topraklarda tek bir canı kaybetmemek için mücadele etmenin gerektiğine vurgu yaptı.

Artık savaştan bıktıklarını belirten İplikçi, şöyle konuştu:

"Savaş çok kolay bir dil, zor olan barışı bilmektir. Çünkü barış içimizde yok. Barış her gün her zaman üretilmesi gereken bir dil. Sadece silahlarla değil içimizdeki egolarla, içimize işlenmiş o çıkarcı yapıyı içine alan ve onu yenmemiz gereken bir dil. O dille buluşabilirsek işte o zaman biz burada cenneti yaşamaya başlayacağız ve bu topraklar bunu çoktan hak ediyor."

Diyarbakır Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Erkan Azizoğlu ise, kadınlar kendi mücadeleleri sayesinde bugün daha etkin ve daha fazla söz sahibi olduklarını ifade etti.

Silahların susması ve barışın en fazla dile getirildiği ve umut edildiği günlerden geçtiklerini anlatan Azizoğlu, "Başta bölgemizde yaşadığımız savaşlar olmak üzere bütün savaşlar en çok zararı yine kadınlara veriyor. Yakın tarihte hemen yanı başımızda Irak ve Suriye'de IŞİD çetecileri tarafından öldürülen, tecavüze uğrayan ve köle olarak satılan insanların kadınların uğradığı insanlık dışı zulümler hafızalardan asla silinmeyecektir." diye konuştu.

Panele Gazeteci-Yazar Ruşen Çakır ve Şeyhmus Diken konuk olarak katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber