Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 07 Mart 2015 - 17:28 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Çorlu Belediye Başkanı Baysan, mesaj yayımladı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

TEKİRDAĞ (AA) - Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Baysan, mesajında, 8 Mart'ın dünyanın bütün ülkelerinde Kadınlar Günü olarak kutlandığını ve 1800'lü yıllarda kadın işçilerin, çalışma şartlarının iyileştirilmesine yönelik mücadeleleri bu özel ve anlamlı günün temelini oluşturduğunu ifade etti.

Dünya Kadınlar Konseyi'nin 1910 yılında Kopenhag'da düzenlediği toplantıda 8 Mart'ın, Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanması kararlaştırıldığını hatırlatan Baysan, Türkiye'de ise ilk kez 1921 yılında Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlandığını belirtti.

Baysan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Yıl boyunca belirli gün ve haftalarda farklı başlıklar adı altında etkinlikler düzenleniyor. Kanımca 8 Mart Kadınlar Günü'nün özel bir yeri vardır. Bizim millet olarak iki değerimiz var: Biri toprak, diğeri ise kadındır. Doğada başka hiçbir varlık yoktur ki, kendinden başka bir canlıya hayat verebilsin. Dolayısıyla kadınlar bizim her şeyimizdir. Onlar bizim annemiz, kız kardeşimiz, eşimiz ve kızlarımızdır. Yılın sadece 1 gününde değil, 365 günü boyunca baştacı edilmesi gerekiyor. Günümüz itibarıyla toplumda kadına verilen değer gelişmişlik göstergesidir. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber