Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 07 Mart 2015 - 18:08 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Altay: "Şiddet her nerede ve her kime uygulanırsa uygulansın aciz insanların başvurduğu bir silahtır"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ERZURUM (AA) - Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, şiddetin aciz insanların başvurduğu bir silah olduğunu bildirdi.

Altay, yaptığı açıklamada, kadına şiddet sorununda sadece sonuca değil, sonuca götüren sebeplere değinilmesi gerektiğini belirterek, şiddetin yaşamın her alanında görülebilen ve gün geçtikçe üzerinde daha da düşünülmesi gereken önemli bir toplum sağlığı sorunu olduğun vurguladı.

"Şiddet her nerede ve her kime uygulanırsa uygulansın aciz insanların başvurduğu bir silahtır. Kadına şiddet uygulayan erkeğin insanlığını sorgulaması gerekir" diyen Altay, özellikle aile içinde kadına şiddete sürükleyen nedenlerin başında, geçmişten günümüze gelen geleneklerin yer aldığını savundu.

Bunun bir kültür haline getirildiğini belirten Altay, şunları kaydetti:

"Ev hanımı bir bayan misafirliğe giderken dahi kocasından izin alır. Kocasının izni olmadan internet ve sosyal medyayı kullanamaz. Ne giyineceğine kocası karar verir. Özellikle taşra bölgelerinde ve doğudan batıya göç eden kişilerde bunlara örnek teşkil edecek pek çok gelenek vardır. Bunlar doğru davranışlar değildir. Ancak geçmişten bugüne kadar karşılaşılan bu davranışları bir anda ortadan kaldırmak mümkün değildir. Kadınları örgütleyip, 'hakkınızı arayın, kocanıza karşı çıkın, gerekirse polise gidin' denilirse şiddet körüklenir. Kadın kocasına ne kadar karşı gelirse o kadar şiddet görür."

Altay, "Bir ağacın kökü zarar görmüşse siz ne kadar dalları ve yaprakları ilaçlayın ağaç kuruyacaktır. Bu nedenle sorunun kaynağına inip, çözüm yoluna gidilmesi gerekmektedir. Aksi halde geçmişten günümüze yaşanan bu zulmün önüne geçmekten ziyade yaşanan şiddet olaylarının artışı, işlenen cinayetleri ve vahşetleri önlemez. Kadın hakları aranırken, sosyolojik olumlu ve olumsuz sonuçlarını ele alarak değerlendirmek gerekir" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber