Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 07 Mart 2015 - 18:28 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ADANA (AA) - Adana'da "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle yürüyüş düzenlendi.Mimar Sinan Amfi Tiyatro'da toplanan çoğunluğu kadınlardan oluşan grup, sloganlar atarak Uğur Mumcu Meydanı'na yürüdü.Etkinlikteki...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ADANA (AA) - Adana'da "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle yürüyüş düzenlendi.

Mimar Sinan Amfi Tiyatro'da toplanan çoğunluğu kadınlardan oluşan grup, sloganlar atarak Uğur Mumcu Meydanı'na yürüdü.

Etkinlikteki konuşmalar elektrik arızası nedeniyle alana gelen aracın seyyar mikrofonuyla yapıldı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, etkinlikteki konuşmasında, tüm kadınların gününü kutlayarak, devletçilik anlayışının kadınları baskı altına aldığını savundu.

Elektrik kesintisinin kasıtlı olduğunu ileri süren Ayna, bu durumun kadınların özgürlük mücadelesini engellemeye yönelik olduğunu iddia etti.

Adana Kadın Platformu adına açıklamada bulunan Sevil Aracı ise önceden planlanmış bu etkinliğin, elektrik kesintisiyle sabote edildiğini ileri sürerek, yetkilileri protesto etti.

Emekçi kadınlar gününün 8 Mart'ın 1910'dan bu yana kutlandığını belirten Aracı, ''Türkiye'de kadınlara tanınan haklar yeterli değildir. Bizler 8 Mart'ta erkek egemen sistemin kadın üzerindeki baskısına karşı alanlarda olacağız. Sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Daha güzel bir Türkiye, daha güzel dünya için kadınlar günümüz kutlu olsun'' dedi.

Bir süre türküler eşliğinde halay çekip sloganlar atan grup daha sonra dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber