Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Mart 2015 - 18:48 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, mesaj yayımladı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çalık, mesajında, İslam dininin, kadını, eşya olarak kabul edildiği, kız evlatların utanç vesilesi olarak diri diri toprağa gömüldüğü bir dönemden kurtardığını belirtti.

İlk defa İslam dininin, kadını, hiçbir nizam ve sistemin veremediği müstesna bir makama taşıdığını aktaran Çalık, "Dünyanın hemen her yerinde yüzyıllar boyunca kültürel ve ekonomik sınırlar ile mağdur edilen kadınlar toplumsal yaşamın en ağır yüklerini taşımak zorunda bırakılırken bundan yüzyıllar önce Peygamberimiz Hazreti Muhammed Veda Hutbesi'nde 'Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim' sözleriyle kadın haklarından tarihi anlamda ilk kez resmi olarak bahsetmiştir. Sevgili Peygamberimiz hayatı boyunca kadını kadın olduğu için aşağılayan ideolojiyle mücadele ederken, kadın ve erkeğin aynı yaratılış gayesiyle yaratıldığını buyurmuştur" ifadelerini kullandı.

Çalık, AK Parti iktidarı olarak 2002'den bu yana kadını her alanda güçlendiren düzenlenmelere imza attıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"AK Parti iktidarı süresince kadın-erkek fırsat eşitliği, kadın haklarının korunması ve güçlendirilmesi, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların daha fazla istihdam edilmesiyle ilgili çok önemli yasal düzenlemeleri hayata geçirdik. 13 yıl boyunca genç kızlarımızın okumasının önünde engel teşkil eden yasakçı, gerici tüm zihniyetlerle mücadele ederek birçok proje ve kampanya yürüttük. Bu sayede kızlarımızın okuma oranlarında son yıllarda önemli artışlar sağladık." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber