Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Mart 2015 - 09:23 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Gümüşhane Valisi Yavuz, mesaj yayımladı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

GÜMÜŞHANE (AA) - Vali Yücel Yavuz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Yavuz,  mesajında, kadın haklarının hatırlanması ve sorunlarının çözümlenmesi amacıyla, 8 Mart 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda alınan bir kararla birlikte, 8 Mart'ın tüm dünyada “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlandığını anımsattı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün girişimiyle, kadınların iktisadi ve siyasal yaşama katılmaları yönünde bir dizi değişiklik yapılarak 1930’da belediye seçimlerinde seçme, 1933’te çıkarılan Köy Kanunu'yla muhtar seçilme, 5 Aralık 1934’te Anayasa’da yapılan bir değişiklikle de milletvekili seçme ve seçilme hakkının dünyadaki birçok hemcinsinden önce Türk kadınına verildiğini vurgulayan Yavuz, bunun millet olarak kadınlara verilen kıymetin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Yavuz, mesajında kadına şiddete de işaret ederek şunları kaydetti:

“Görüldüğü üzere millet olarak tarih boyunca kadınlarımıza çok kıymet vermiş olmamıza rağmen, münferit vakalar da olsa, günümüzde kadınlarımıza şiddet uygulayanların varlığı bir gerçektir. Bu sorunun çözümü için yasal düzenlemelerin yanı sıra, çocukluktan itibaren tüm vatandaşlarımıza ahlaki ve vicdani eğitim de verilmesi gerekmektedir. Peygamberi, ‘Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, Allah’ın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin’ buyuran bir dinin mensubu olan milletimizin, bu değerler kendisine iyi bir şekilde öğretildiği takdirde asla kadına şiddet uygulamayacağına yürekten inanıyorum. Günümüzde devletlerin gösterdiği ilerleme ve gelişmişlik, kadına duyulan saygı, verilen hak ve sorumluluklarla ölçülmektedir. Bu bağlamda, Gümüşhane’de de kadınlarımızın sosyal yaşamda hak ettikleri yere gelmesi için önemli ve somut adımlar atılmaktadır. Valiliğimiz koordinasyonunda, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca kadın ve çocuklara yönelik şiddet ve istismar olaylarının azaltılması ile kadınlarımızın üretime katılmaları yönünde gayretli çalışmalarımız devam etmektedir. Ekonomik, toplumsal ve siyasal alanda etkinliklerinin daha da artmasına vesile olması dileğiyle tüm kadınlarımızın “Dünya Kadınlar Günü”nü tebrik ediyor, mutlu ve huzurlu bir yaşam geçirmelerini temenni ediyorum. Toplumumuzun temel yapısını oluşturan ailenin en önemli unsuru olan kadınlarımız, daima özveri, şefkat ve sevginin kaynağı olmuş, binlerce yıllık tarihimizde olduğu gibi, Cumhuriyetimizin kurulmasında da önemli görevler üstlenmiş, hiçbir fedakarlıktan çekinmeden modern Türkiye'nin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber