Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 08 Mart 2015 - 11:48 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Kadın sağlık çalışanlarına, kadına şiddetin yaptırım ve cezaları anlatıldı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sağlık Müdürlüğü'nün kadın çalışanları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir araya gelerek "şiddete hayır" çağrısında bulundu.

Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, müdürlükte düzenlenen programda, avukat Hüseyin Çomruk tarafından kadının önemi, kadına yönelik şiddet, hukuk çerçevesinde kadına şiddetin yaptırım ve cezaları üzerine bilgiler verildi.

Mesai arkadaşlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan eski sağlık müdürü Prof. Dr. Metin Karakök de şiddetin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Toplumun ilerlemesi, gelişmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşabilmesi için kadının önemini iyi anlamamız gerektiğini kaydeden Karakök, "Kadına şiddet modern hayatın gerisinde kalmış insanların büyük bir ayıbı, acizliğidir. Kadına şiddet uygulayanları kınıyor ve şiddet olaylarının son bulmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Program sonunda kadın çalışanlara karanfil dağıtıldı.

Programa İl Sağlık Müdür Vekili Cahide Elif Orhan, müdür yardımcıları ve sağlık çalışanları katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber