Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 08 Mart 2015 - 12:13 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

MARDİN (AA) - Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.Öter, mesajında, kadın cinayetlerinin eğitime,...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

MARDİN (AA) - Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Öter, mesajında, kadın cinayetlerinin eğitime, insan haklarına, toplum düzenine önem verildiği zaman azalacağını belirtti.

İslam'da kadın ve erkek arasında bir fark bulunmadığını ifade eden Öter, şunları kaydetti:

"Kadınları eğitenler nesilleri eğitmiş demektir. Çünkü nesilleri doğuran, ilk eğitimi veren kadınlardır. İslam'da kadın ve erkek arasında hiçbir fark yoktur. İslam açısından önemli olan kadın veya erkek olma değil, kendini yetiştirme ve Allah’a yakın olmaktır. Kadın ve erkek insanlığın iki temel unsurunu teşkil etmektedir. Unutmamalıyız ki kadın erkeği doğuran şefkatli anasıdır, koruyucusudur. Dileğim öyle bir dünya ki, cinsiyet, ırk, dil, din farklarımızı büyük zenginlik sayacağımız ve birbirimizi sadece insan göreceğimiz bir düzen. O zaman 8 Mart gibi günlere hiç ihtiyaç kalmayacak. Cinsel ve sınıfsal sömürüye son vermek adına, savaşsız barış dolu yaşanabilir bir dünya yaratmak adına, eşitlik, İnsanca özgürlük ve demokrasi adına kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum.” 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber