Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 12:28 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

SAMSUN (AA) -  Samsun'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.Samsun Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen törende anıta çelenklerin...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

SAMSUN (AA) -  Samsun'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Samsun Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen törende anıta çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Törene, Samsun İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu, Samsun Barosu, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Samsun Şubesi,  Elvinder Derneği, KİKAP Samsun, Samsun Engelli Kadınlar Derneği, Samsun Soroptimist Kulübü, Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, yaptığı konuşmada, "Kadınlarımız öncelikle bir anne, bir eş, bazen kızlarımız, bazen ablalarımız sokakta, iş yerinde ise kardeşlerimizdir. Biz 'cennet annelerin ayağının altındadır' anlayışını benimseyen, özellikle annelerin bütün her şeyi hakettiği düsturunda hareket etmekteyiz. Bu düşünceyle hareketle kadınları ayrı bir yerde değerlendirmek mümkün olmayacaktır" dedi.

Samsun Karadeniz İlleri Kadın Platformu Derneği Başkanı Belgin Kadıoğlu, 2015 yılına buruk bir şekilde girdiklerini ifade ederek, "Bizler sivil toplumun gücüne inanan kadınlar olarak kadınlarımızın  annenelerimizin ve kızlarımızın her zaman yanında olup onların uğradıkları bu muameleleri ortadan kaldıracak her türlü toplumsal farkındalık mücadelesinin uygulayıcısı ve destekleyicisi olacağız. Yasalarımızın eksiksiz uygulanmasını ve iyi hal indirimin kaldırılmasını istiyoruz. Kadınlarımızın siyasette, yerel yönetimlerde daha aktif olmasını istiyoruz. Kadın örgütleri olarak bu mücadelede kadınlarımızın  hep yanında olacağız'' diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber