Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 12:33 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

KIRKLARELİ (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Kırklareli Müdürlüğü'nce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.i Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Kırklareli...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

KIRKLARELİ (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Kırklareli Müdürlüğü'nce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

i Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Kırklareli Vali Yardımcısı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Belediye Başkan Yardımcısı Fettah Aygün, Aile ve Sosyal Politikalar Kırklareli Müdürü Hatice Malkoç Çetin ile kadınlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Çetin, burada yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kadınların hakça, insanca, yaşam özlemlerini dile getirdikleri hak ve dayanışma günü olarak kutlandığını söyledi.

Kadınların, siyasi, sosyal, kültürel ve ekonomik hayata katılımının sağlandığını belirten Çetin, şöyle konuştu: "Ülkemizde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadınların toplumsal yaşamın tüm alanlarında eşit bireyler olarak yer almaları, yasalarımızda sağladığımız eşitliğin uygulamaya yansıtılması önümüzdeki süreçte temel hedefimizdir. Fırsat eşitliği sağlandığında, meslek sahibi kadınlarımızın, alanlarında çok başarılı çalışmalara da imza attıklarını hepimiz biliyoruz. Kadının güçlenmesi önünde ciddi bir engel olarak kabul ettiğimiz kadına yönelik şiddetle mücadelemizi devam ettirmeye de kararlıyız. Unutmayalım ki insanlık okulunun ilk öğretmeni kadındır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber