Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 12:53 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Asiltürk:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Ebru Asiltürk, kadına yönelik şiddetin doğuştan değil sonradan öğrenilen bir olgu olduğunu belirtti. 

Asiltürk, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

"Kadına şiddeti hak sayanlar, töre cinayetleri, çocuk yaşta gelinler memleketimizin derin yaraları olmakla beraber, sadece ülkemizde değil, tüm dünyada da bilinçli şekilde, kadın istismarı yapılmaktadır" ifadesini kullanan Asiltürk, mesajında, ahlaki dejenerasyonun 21. yüzyılda daha çok arttığını belirtti.

Kadının reklam aracı olarak kullanıldığına dikkati çeken Asiltürk, mesajında şunları kaydetti:

"Daha iyi yemek, daha iyi giyinmek ve daha iyi yaşamaktan başka hedefi olmayan, narsist, bireyselci insana sunulan kadın, maalesef cinsel bir meta, ticari bir unsur olmaktan kurtulamamıştır. Kadının bedeni tüm sektörlerde reklam aracı olarak kullanılmaktadır.

Kadına yönelik şiddet de doğuştan değil sonradan öğrenilen bir olgudur. Kişi yaşam sürecinde aileden, okuldan, çevreden etkileşimi ile şiddeti öğrenir. Yazılı ve görsel medya bu öğrenme sürecini hızlandırmaktadır. Bu bilgilerin ışığında şiddet mağduru kadınların gerçek failleri; insanımızı milli ve manevi değerlerden koparan, bireyselleştiren, bencil ve hedefsiz yapan, sadece tüketen, hevası ile hareket eden, yerim-içerim-dilediğimi yaparım felsefesini dayatan kapitalizm ve aynı hedefe yönlendiren, dünyevileşmeyi gaye edinen eğitim sistemimizdir."

Asiltürk, eğitim sisteminin yükselmesiyle doğru orantılı olarak kadına yönelik şiddetin de arttığını da öne sürerek, "Bu milletin ruhuna, inancına uygun olmayan değerlere sahip kopyala- yapıştırdan öteye gitmeyen eğitim sistemimiz, zihniyetinde 'önce ahlak ve maneviyat' demeden bu sorulara çözüm bulunamaz" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber