Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 13:03 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

RİZE (AA) - Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile mesaj yayımladı.Aslan, mesajında, milletin tarih sahnesine çıktığı günden bugüne her alanda tarih yazan...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

RİZE (AA) - Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile mesaj yayımladı.

Aslan, mesajında, milletin tarih sahnesine çıktığı günden bugüne her alanda tarih yazan kadınların, doğumdan ölüme kadar her an varlıklarıyla kendilerine güç verdiğini belirtti.

Kadınların toplumda layık oldukları saygın yeri alması, hak ettikleri gerçek statüye kavuşmaları için etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan yararlanmalarının sağlanması gerektiğini ifade eden Aslan, şunları kaydetti:

"Bunun için toplumun tüm kesimlerine görev ve sorumluluk düşmektedir. Özellikle bunun için kadınlarımızın, kendi haklarının farkında olarak hakları konusunda verecekleri mücadele, özelde kendi konumlarının güçlenmesi, genelde ise tüm toplumun refah ve özgürlük seviyesinin yükselmesi sonucunu doğuracaktır. Şair Tevfik Fikret’in 'Elbet sefil olursa kadın, alçalır beşer' dediği gibi kadının toplum içindeki konumu bir milletin medeniyet seviyesinin en açık göstergelerindendir. Kadınlarımızın toplum içersinde istediğimiz yere sahip olacağı günlerde yaşamak dileğiyle tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber