Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Mart 2015 - 13:08 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

SİİRT (AA) - Siirt'te Uluslararası Vuslat Platformu üyesi Ömer Aslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.Aslan mesajında, AK Parti iktidarıyla birlikte kadınların...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

SİİRT (AA) - Siirt'te Uluslararası Vuslat Platformu üyesi Ömer Aslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Aslan mesajında, AK Parti iktidarıyla birlikte kadınların her türlü şiddetten korunmasına yönelik siyasal ve sosyal düzenlemeler başta olmak üzere hak ettikleri değeri görmeye dönük çalışmaların hayata geçirilmeye devam ettiğini belirtti.

"Önderimiz Hz. Muhammed’in bizlere çizdiği yolda, her türlü şerden korunarak şiddet ve haksızlıklarla anılmayan ve toplumun başat unsuru olan kadın kimliği ve idealine ulaşmak için kadınlarımızın üzerimizdeki haklarının farkında olduğumuz bilinciyle, 8 Mart Kadınlar Gününü kutlarım" ifadelerini kullanan Aslan, şunları kaydetti:

"Toplumsal rolleriyle barışık bir biçimde kamusal yaşamı ve ev yaşamını dengeleyerek, ahlaki ve irfani davranışlarını güçlendirip, İslam’ın övünçle belirttiği Anne, eş ve kardeş olmayı sürdürmesi, medeniyetimizin ideal ve makbul kadın kimliğini ifade etmektedir. Geçmiş dönemlerde inanç hürriyetleri gasp edilerek hakları ellerinden alınan başörtülü kadınlarımızın, yeni Türkiye’de kamusal yaşamın her alanına dahil olmalarını görmek şüphesiz ki toplumumuzu memnun etmiştir. Bugün de toplumumuzda gerçekleşen kültürel ve inançsal yozlaşmadan kaynaklanan ve kadınlara dönük yanlışlar toplumuzun huzurunu bozmakta ve vicdanını yaralamaktadır. Allah’ın insanlara bir emaneti olan Kadınlarımızın, maalesef geçmişte olduğu gibi günümüzde de tasvip edilmeyen türlü haksızlıklara uğradıkları ve mağdur edildiklerine şahit olmaktayız. Bu mağduriyet ve yanlışlara karşı İslami bir kimlikle hak düzeni sağlamak amacıyla her geçen gün daha belirleyici bir pozisyon kazanan AK Parti Kadın hareketimizin siyasal alandaki iddiası, toplumsal barışı sağlamak ve sürdürmek için ihtiyaç duyulan kadın kimliğini inşa ederek toplumun temel aktörü olmaya çalışmaktır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber