Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Mart 2015 - 13:33 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikasınca (Toç-Bir-Sen), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir grup kadına kahvaltı verildi.Bir otelde düzenlenen...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikasınca (Toç-Bir-Sen), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir grup kadına kahvaltı verildi.

Bir otelde düzenlenen kahvaltılı etkinliğe çok sayıda kadın katıldı.

Burada konuşan, Toç-Bir-Sen Kadın Kolları Başkanı Amine Bilgiç Yavuz, kadın değerinin 8 Mart'la sınırlı olmaması gerektiğini belirtti.

Kadını anlamanın, insanı anlayıp, insanı yaşatmak olduğunu söyleyen Yavuz, "Kadın cennetin ayakları altında olduğu en büyük değerdir" dedi.

Bu gününün sadece bir kutlama günü olarak algılanmaması gerektiğini vurgulayan Yavuz, şöyle konuştu:

"Geçmişten modern zamanlarımıza kadar yaşayan olaylarda bir çok ders çıkarılmalıdır. Bugün kadın erkek, insan olarak yaşanan bunca zorbalığa, zulme, sömürüye, ayrımcılığa kapitalizmin cinsiyetçilik ihanetine ve oyunlarına karşı konulmalıdır. Özgürlük, adalet, eşitlik ve insanca yaşama temelinde kadın erkek bütün duyarlı insanları, insana dair olana, insanca yaşama mücadelesine davet ediyoruz. Tüm dünya kadınların günü kutlu olsun diyoruz ve tüm kadınları selamlıyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber