Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 13:48 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Türk Kızılayı Niğde Şubesi üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Niğde E Tipi Kapalı Cezaevindeki kadın mahkumları ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

NİĞDE (AA) - Türk Kızılayı Niğde Şubesi üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Niğde E Tipi Kapalı Cezaevindeki kadın mahkumları ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleşen ziyarette, 22 kadın mahkuma kaban, etek ve bluz gibi hediyeler verildi, pasta kesildi.

Türk Kızılayı Niğde Şubesi Başkanı Uğur Sayın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadın mahkumları 2 yıldır 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde yalnız bırakmadıklarını söyledi.

Sayın, ihtiyaç sahibi herkese el uzatmaya çalıştıklarını belirterek, "Mahkum kadınlarımıza moral vermek ve destek olmak için bugün yanlarında olmak istedik. 2 yıldır Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ziyaret ediyoruz. Kadınlarımızla dertleştik, sohbet ettik, birlikte dolu dolu saat geçirdik. İhtiyaçları doğrultusunda giyim yardımında bulunduk. Kimse isteyerek orada olmak istemez. Allah sabır versin. Bu vesileyle bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum" diye konuştu.

Cezaevi Müdürü Necati Karacık ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Cezaevlerinin toplumda "kapalı kutu" olarak görüldüğünü ifade eden Karacık, şunları kaydetti:

"Mahkumlar da bir anne, baba, kardeş, amca, abla, teyze. Bu tür etkinliklerle kapımızı çalıp buradaki kişilerin de değerli olduklarını hissettirdikleri için Kızılay yetkililerine teşekkür ediyorum. Kadınlarımız, sırtında mermi taşımış, evlat yetiştirmiş, ayaklarının altına cennet serilmiş değerli varlıklar. Bütün kadınlarımızın Kadınlar Gününü kutluyorum."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber