Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 08 Mart 2015 - 13:53 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Gaziantep'te, "kadına şiddete hayır" diyen kadınlar mor balon uçurdu

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe katılan kadınlar, "kadına şiddete hayır" demek için mor balon uçurdu.

Kırkayak Parkı'nda toplanan kadınlar, Demokrasi Meydanı'na  kadar yürüdü. Taşıdıkları dövizlerle kadına şiddeti protesto eden kadınlara Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker de destek verdi.

Başkan Şahin, burada yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tarihteki yeri ve önemine değindi.

Kadınların hak mücadelesinin insanlık tarihi kadar eski olduğunu ifade eden Şahin, "Kalkınma hedeflerine ulaşmamız için kadının potansiyelini bu toplumun bir parçası haline getirmek durumundayız. Kadın hakları mücadelesi aslında bir demokrasi mücadelesidir. Tüm kadınlar hep birlikte aynı şeyi söylüyoruz. Bu ülke için, bu şehir için kadınların yapacak çok işi var. Hep birlikte bu mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

Kadınlar için hazırladıkları projelerle Gaziantep'in kadın dostu bir şehir olacağına işaret eden Şahin, bunun da bütün Türkiye'ye örnek gösterileceğini vurguladı.

Milletvekili Şeker de son zamanlarda Türkiye'de erkeklere yakışmayacak olaylar yaşandığına dikkati çekerek, "Karısını döven erkek bizden değildir" dedi.

Konuşmaların ardından Şahin ve beraberindeki kadınlar, "kadına şiddete hayır" demek gökyüzüne mor balon bıraktı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber