Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 08 Mart 2015 - 14:08 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

TOKAT (AA) - Tokat Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Kadına Şiddete Hayır" adlı yürüyüş düzenlendi.Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kadınlar,...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

TOKAT (AA) - Tokat Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Kadına Şiddete Hayır" adlı yürüyüş düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kadınlar, "Hiçbir canlı şiddeti hak etmez, Haklı şiddet yoktur, Sessiz kalma suça ortak olma ve Kadına şiddete hayır" yazılı pankart açtı.

Tokat Valisi Cevdet Can, burada yaptığı konuşmada, kadınların hakikat bahçelerinin şeref dolu bahçıvanları olduğunu belirtti.

Bir gazetede kadınlar için yazılan metni okuyan Can, "Hor görme, saygısızlık etme, saçı uzun aklı kısa deme, taciz etme, çocuk yaşta evlendirme, hakkını çalma, dövme, sövme, laf atma, eve kapatma, susturma, eğitim hakkını elinden alma, yok sayma, el kaldırma, özgürlüğüne dokunma kısacası adam ol diyor. İşin özeti bu" diye konuştu.

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da "Bir gün değil her gün kadınlarımızın günü olmalı. Her gün onlara her zamankinden fazla önem vermeliyiz. Dinimiz bize bunu emrediyor, medeniyetimiz bize bunu emrediyor" dedi.

Kadınlar, etkinliğe katılan erkeklere kadına şiddete dikkati çekmek amacıyla kahve ikram etti.

İkramın ardından Vali Can, Belediye Başkanı Eroğlu, kadınlar ve protokol üyeleri, Çay Mahallesi'ne kadar yürüdü.

- Kültür merkezi açılışı

Can ve beraberindekiler, daha sonra, Tokat Belediyesi tarafından yaptırılan Behzat Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılış törenine katıldı.  

Vali Cevdet Can, burada yaptığı konuşmada da Türkiye'nin kadına değer veren bir toplum olduğunu söyledi.

Her şeyden önce ahlakın güzelleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Can, "Büyüklerimizin söylediği sözleri her zaman kendimize rehber edineceğiz. Güzel ahlakın nasıl olduğunu hepimiz daha iyi biliyoruz. Bu tür ahlakı güzelleştirmenin yuvaları böyle kültür ve sanat yuvaları, merkezleri. Kadınlarımızı yaşam dünyamızın anası olarak kabul ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise her başarılı erkeğin arkasında kadın olduğunu belirterek, "Biz Tokat Belediyesi olarak nasıl kadına önem verebiliriz, bunu nasıl somutlaştırırız diye düşünürken seçim vaatlerimizde de olan hanımlarımıza yönelik kültür tesisleri, sanat tesislerini yapalım dedik. Bir hedef koyduk, 'bunu 8 Mart'ta gerçekleştirelim' dedik. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Tokat'ta hanımefendilere bir tesisi kazandırdık" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tokat Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Yasemin Torun, katkılarından dolayı Başkan Eroğlu'na plaket verdi.

Kültür ve sanat merkezi dua edilmesinin ardından hizmete başladı.

Tesisi gezen Vali Can ve Belediye Başkanı Eroğlu, Tokat yazmasına el baskısı yaptı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber