Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 08 Mart 2015 - 14:28 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Türkiye'nin üçüncü, Sinop'un ilk kadın valisi Çetinkaya, kadınlara karanfil dağıttı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

SİNOP (AA) - 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Sinop'ta kutlandı.

Sinop Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Vali Yasemin Özata Çetinkaya, İl Jandarma ve Alay Komutanı Albay Şefaattin Serten ile bazı kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Türkiye'nin üçüncü Sinop'un ilk kadın valisi Yasemin Özata Çetinkaya, tören alanında oturan kadınların yanlarına giderek günlerini kutladı ve karanfil dağıttı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Sinop Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibince Sinop yöresine ait halk oyunları gösterisi sunuldu.

Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Berrin Gürleyen, yaptığı konuşmada, "Ülkemiz nüfusunun yaklaşık yarısı kadındır. Ekonomik ve toplumsal kalkınma yolunda bu oranı görmezden gelmek mümkün değildir. Nüfusun bu yarısı, en az diğer yarısı gibi ekonomik hayat ve diğer alanlarda katkıda bulunmadıkça Türkiye’nin gelişmiş ülkelerle olan kalkınma yarışında tam başarıyı yakalaması düşünülemez" diye konuştu.

Törenin ardından Vali Yasemin Özata Çetinkaya, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü ile Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneğince ortaklaşa hazırlanan "Sinop'ta Kadın" fotoğraf sergisini açtı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber