Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 08 Mart 2015 - 14:43 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Trabzon'da bir araya gelen Femin & Art Kadın Sanatçılar Derneği üyesi bir grup, kadına yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla on metrelik tuvale resim yaptı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

TRABZON (AA) - Trabzon'da bir araya gelen Femin & Art Kadın Sanatçılar Derneği üyesi bir grup, kadına yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla on metrelik tuvala resim çizdi.

Kent merkezinde toplanan gruptakiler, "Kadına şiddete hayır" yazdıkları tuvale çiçek resimleri yaparak kadına yönelik şiddete dikkati çekti.

Derneğin genel başkanı Şükran Üst, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Femin & Art sanatçıları olarak kadına yönelik şiddete dikkati çekmek için "Şiddete Fırça Atıyoruz" sloganı ile yola çıktıklarını söyledi.

Söz konusu etkinliğin aynı anda 30 şehir ve 26 ülkede yapıldığını belirten Üst, "Amacımız, son yıllarda kadınların fazlasıyla şiddete uğramaları, dünyada da ülkemizde de çok sayıda artması nedeniyle bunlara dikkati çekmek" dedi. 

Üst, şiddeti konu eden haberleri izledikçe morallerinin bozulduğunu dile getirerek, "Renklerimizle 'Sen de Bir Fırça At' sloganıyla kadın ve erkeklerle birlikte şiddete fırça atıyoruz. Biz, şiddetin hepsine karşıyız. Doğaya, insana ve çevreye yapılan şiddet hiçbir zaman benimsenemez" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber