Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 14:48 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ZONGULDAK (AA) - AK Parti Zonguldak Kadın Kolları üyeleri, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla bir araya geldi.AK Parti Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Züleyha Arıman, gazetecilere...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ZONGULDAK (AA) - AK Parti Zonguldak Kadın Kolları üyeleri, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla bir araya geldi.

AK Parti Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Züleyha Arıman, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kadınların zorluklar yaşadığını ve fırsat eşitsizlikleri ile ayrımcılıkla karşı karşıya kalabildiğini belirtti.

Bu sorunların aşılması için kadınların ortak bir duruş geliştirmeli ve birbirlerinin hakkına, hukukuna, özgürlüklerine sahip çıkmaları gerektiğini vurgulayan Arıman, şöyle konuştu:

"AK Parti Kadın Kolları, kadınların istediği şartların oluşmasında en büyük sorumluluk ve görevin kendisine düştüğünün bilincinde hareket etmektedir. AK Parti kadroları, kadın-erkek fırsat eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili çok önemli yasal düzenlemeler yaptı. Aile içi şiddetin, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin, cinayetlerin ülkemizin gündeminden tamamen çıkması birinci önceliğimiz oldu. Genç kızlarımızın okumasının önünde engel teşkil eden yasakçı zihniyetle mücadele etti. Eğitim imkanlarını artırarak, ekonomik yaşamdaki konumlarımızı güçlendirerek, siyasette aktif katılım sağlayarak ve kadına yönelik şiddeti engelleyerek, adalet ve eşdeğerliliği sağlayarak toplumsal mutluluğu yakalayacağımıza inanıyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber