Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 08 Mart 2015 - 14:48 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

BİNGÖL (AA) - Bingöl’de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında yürüyüş düzenlendi.HDP Bingöl Eş Başkanı Başak Aydoğdu, DBP Bingöl Eş Başkanı Zeynep Yurtsever ve bir...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

BİNGÖL (AA) - Bingöl’de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında yürüyüş düzenlendi.

HDP Bingöl Eş Başkanı Başak Aydoğdu, DBP Bingöl Eş Başkanı Zeynep Yurtsever ve bir grup kadın, Genç Caddesi güzergahından, PTT kavşağına kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

Grup adına burada basın açıklaması yapan DBP Bingöl Eş Başkanı Yurtsever, dünyanın her yerinde kadınların çeşitli biçimlerde şiddete uğradığını, eğitimden yoksun bırakılarak evlere mahkum edildiğini savundu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün, kadın özgürlük mücadelesinin örgütlendiği bir gün olduğunu belirten Yurtsever, şunları söyledi:

"Bugün başta bulunduğumuz coğrafya olmak üzere, dünyanın her yerinde kadına yönelik şiddet, sömürü ve savaşa karşı isyanımız kadın özgürlük mücadelemizi büyütmektedir. Antik çağdan beri kadının bedeni ve savaşın üzerinde cereyan ettiği savaş toprağı olmuştur. Biz kadınlar, savaş döneminde öldürülüyor, eşlerimiz, çocuklarımız katlediliyor ve tecavüz olaylarına maruz kalıyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadın özgürlük mücadelesinin her türlü saldırıya karşı, çözüm ve ortaklaşma adına isyanın örgütlendiği bir gündür."

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber