Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 14:53 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

İHH Hanımlar Komisyonu Şubesi Üyesi Aydın: "Bugün Suriyeli kadınların maruz kaldığı tüm bu hak ihlallerinden başta İran olmak üzere Esed rejimine destek veren tüm devletler, kişi ve kuruluşlar sorumludur"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

BURSA (AA) - Bursa İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Hanımlar Komisyonu Üyesi Fatma Aydın, "Bugün Suriyeli kadınların maruz kaldığı tüm bu hak ihlallerinden başta İran olmak üzere Esed rejimine destek veren tüm devletler, kişi ve kuruluşlar sorumludur" dedi. 

Aydın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Orhangazi Parkı'nda dernek üyelerince yapılan basın açıklamasında, Suriye'de dört yıldır yaşanan iç savaşın oradaki halkı ve komşu toplumlarını derinden etkilediğini söyledi.

Savaş nedeniyle 15 bin Suriyeli kadının hayatını kaybettiğini ve binlerce çocuğun annesiz kaldığını belirten Aydın, şunları söyledi:

"Suriye'de 6 bin kadın tecavüze uğramıştır. Suriyeli kadınlar kaçırılmakta, insan tacirleri tarafından kullanılmakta, hapse atılmakta, tecavüze, psikolojik fiziksel saldırılara maruz kalabilmektedir. Halen yüzlerce Suriyeli kadından haber alınamamakta sağ olup olmadıkları bilinmemektedir. Yine akıbeti belirsiz yüzlerce Suriyeli, türlü işkencelere maruz kalarak kadın hapishanelerde kalmaktadır. Esed rejiminin askerleri ve şebbihaların Suriyeli kadınlara uyguladığı şiddet tamamen insanlık dışıdır. Diğer yandan 145 bin Suriyeli kadın, eşleri hayatta olmadığı için ailelerinin geçimlerini temin etmek durumundadır. Bugün Suriyeli kadınların maruz kaldığı tüm bu hak ihlallerinden başta İran olmak üzere Esed rejimine destek veren tüm devletler, kişi ve kuruluşlar sorumludur."

Aydın, Özgecan Aslan cinayetinin de ülkede binlerce kadının maruz kaldığı vahim toplumsal sorunların örneği olduğuna işaret ederek, "Türkiye'de ve dünyada kadın haklarının yüksek sesle dile getirildiği bir gün olan 8 Mart ile coğrafyamızda ve İslam coğrafyasının farklı bölgelerinde kadınların yaşamakta olduğu istismar ve mağduriyetlerin her daim gündemde tutulmasına ve gerekli önlemlerin alınmasına duyulan ihtiyacı seslendirmek olmazsa olmazdır" diye konuştu

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber