Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 08 Mart 2015 - 14:58 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

RİZE (AA) - Memur -Sen Rize Kadın Komisyonu Başkanlığı tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle "Hukuk Düzenimizde Kadının Yeri" konulu söyleşi düzenlendi.Rize Öğretmenevi'nde...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

RİZE (AA) - Memur -Sen Rize Kadın Komisyonu Başkanlığı tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle "Hukuk Düzenimizde Kadının Yeri" konulu söyleşi düzenlendi.

Rize Öğretmenevi'nde düzenlenen söyleşiye, Vali Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı ile protokol eşleri, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu temsilcileri ve Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı hizmet kolları sendikalarına üye kadınlar katıldı.

Memur-Sen Rize Kadınlar Komisyonu Başkanı Dr. Nilüfer Emen, yaptığı açıklamada,  "Kadın hak ve mücadelesinin sembol günü olan 8 Mart’ta daha güzel bir dünya ve daha iyi bir hayat umudu taşıyan kadınlar olarak bir araya geldik. Kadınlarımızın çözülmesi gereken birçok sorunu mevcuttur. Bu sorunların en büyük bölümünü yine ne yazık ki şiddet oluşturuyor. Kadınlar hala sadece kadın oldukları için öldürülüyor, dayağa, kötü muameleye, cinsel tacize, mobbinge maruz kalıyor. Bizler kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılması, kadına yönelik şiddete son verilmesini istiyoruz" dedi.

Devletin tüm kurumları ile kadına şiddet içeren saldırganlığa karşı caydırıcı yasal önlemler alması gerektiğini söyleyen Emen, şöyle devam etti:

"Şiddet uygulaması muhtemel kişi ve grupları etkisizleştirici, bunlara karşı kadını koruyucu yasal ve idari mekanizmalar kurulmalıdır. Dinimizde 'Kadınlar, erkeklerle birlikte bir bütünü tamamlayan diğer yarıdır' buyrulmaktadır. Bu nedenle, kadın - erkek arasındaki ilişki  gerek aile içerisinde gerek karşılıklı ilişki bakımından hiyerarşik bir üstünlük olmadığı, bunun işlevsellik ve görev bakımından farklılık olduğunun vurgusu yapılmalıdır. Günümüz dünyasının koşulları, kadının hayatın her alanında söz sahibi olmasını zorunlu kılmaktadır. Ama kadınlar toplumsal alanda hem sendikal hareketler içinde hem de siyaset arenasında yeteri kadar kendini göstermemiştir. Oysa ki kadınlar olarak yaşamın her alanında daha etkin olmalıyız. Kadınların iş hayatındaki yükünün hafifletilmesi için tedbirler alınmalı, toplumsal cinsiyet adaleti açısından da yönetsel kademelerdeki kadın yöneticilerin, karar mekanizmalarında yer alan kadınların sayısının artırılmalıdır."

Söyleşide Av. Hülya Tüfekçioğlu ve Av. Mehmet Can Tüfekçi de yer aldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber