Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 08 Mart 2015 - 15:03 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Denizli'de Özgecan Aslan'ın anısına düzenlenen etkinlikte öğrenci ve anneleri futbol oynadı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

DENİZLİ (AA) - Denizli'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde, Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın anısına düzenlenen etkinlikte öğrenci ve annelerinden oluşan takımlar futbol oynadı.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Denizli Şubesince düzenlenen "Annem Futbol Oynuyor" organizasyonunda, kadınlardan oluşan 6 takım, iki devre halinde 10'ar dakikalık gösteri maçı oynadı. 

Gazeteciler de kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak çiçek verdi. 

TÜFAD Denizli Şube Başkanı Bülent Fil, 6 yıldır düzenledikleri organizasyonu bu yıl Özgecan Aslan anısına gerçekleştirdiklerini belirterek, "Ülkemizde maalesef son yıllarda kadına olan şiddetin artığını görüyoruz. Bunun önlenmesi için bu tür etkinlikleri daha çok yapmamız ve sürekliliğini sağlamamız lazım. Kadınları bizim baş tacımız, bizim annelerimiz" diye konuştu.

Futbol oynayan kadınlardan Güzide Kurum da kadına yönelik şiddetin son dönemlerde artığına dikkati çekerek, özellikle genç kızların bu konuda çok zarar gördüğünü dile getirdi.

Etkinliğe 6 yıldır organizasyona katılan Sevilay Saraç ise erkeklerden onları doğuranların annelerinin de bir kadın olduğunu unutmamasını istedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber