Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 15:08 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Isparta'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Şiddet ve Şiddetin Önlenmesi" konulu konferans gerçekleştirildi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ISPARTA (AA) - Isparta'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Şiddet ve Şiddetin Önlenmesi" konulu konferans gerçekleştirildi. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Isparta Tren Garı önünde toplanan grup, üzerlerde "Dünya kadın emeğiyle güzelleşir", "Kadına şiddet erkeklik değil, acizliktir" yazılı pankartlar taşıyarak Halk Eğitim Merkezi önüne kadar yürüdü. 

Merkezde düzenlenen konferansın açılışında konuşan Isparta Valisi Vahdettin Özkan, kadınlara, yaşlılara, çocuklara ve dezavantajlı gruplara ilişkin sorunların olmadığı bir dünya özlemini, herkesin vicdanında hissetmesi gerektiğini söyledi. 

Yaşam mücadelesinde toplumun belli kesimlerinin hep mağdur olduğunu ifade eden Özkan, ortak akılla bu sorunun nasıl iyileştirilmesi gerektiği üzerine durulmasının zorunluğu olduğunu kaydetti. 

Bu sorunların bir günde çözümünün mümkün olmadığını dile getiren Özkan, "Hem aile hem de toplumun diğer kesimlerinde çalışmaların yapılması gerekiyor. Bunlara formel toplantılar olarak bakmamak yani belli günlerde ‘bu işi düzeltmemiz lazım’  diyerek  değil, öncelikle kendi vicdanımıza sormamız lazım. Herkes başta erkekler olmak üzere kendi üzerine düşeni yapması gerekir" dedi. 

Konuşmanın ardından "Şiddet ve Şiddetin Önlenmesi" konulu sunum gerçekleştirildi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber