Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 08 Mart 2015 - 15:18 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

EDİRNE (AA) - Edirne'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.Sivil toplum örgütlerince düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

EDİRNE (AA) - Edirne'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Sivil toplum örgütlerince düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Türk Üniversiteliler Edirne Şubesi Başkanı Serpil Koçmer, kadınların 21'inci yüzyılda ayrımcılığa, şiddete, tacize, baskıya ve cinayete maruz kaldığını söyledi.

Kadınlara uygulanan şiddetin insanlığın en büyük ayıbı olduğunu vurgulayan Koçmer, "1977 yılında Birleşmiş Milletler genel kurul toplantısında, 8 mart Dünya  ‘’Kadın Hakları ve Dünya Barış günü’’ olarak kabul edilmiştir. Bu kabulün altında yatan yatan temel neden, kadınların eşit hakların sağlanması ile dünya barışının güçleneceğidir. 1926 yılında Türk kadınlarını şeriat zincirinden kurtaran medeni kanun ile Türk kadını güçlenmeye, kişiliğini bulmaya başlamıştır. Dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınların halen 21'inci yüzyılda ayrımcılığa, şiddete, tacize, baskıya ve cinayete maruz kalıyor. Kadınlara uygulanan şiddet insanlığın en büyük ayıbıdır” şeklinde konuştu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber