Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 08 Mart 2015 - 15:18 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde turp tarlasında çalışan kadınlara, üzerinde Özgecan Aslan'ın fotoğrafı bulunan hediye dağıtıldı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

OSMANİYE (AA) - Kadirli ilçesinde turp tarlasında çalışan kadınlara, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla üzerinde Özgecan Aslan'ın fotoğrafı bulunan çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, eşi Ayşe Tahran ve bir gurup kadın, tarım işçisi kadınları ziyaret ederek, onların kadınlar gününü kutladı. Tarhan ve beraberindekiler, kadınlara, üzerinde Özgecan'ın fotoğrafı bulunan şal ve karanfil hediye ettiler.

Tarhan, gazetecilere, erkek şiddetine ve kadın cinayetine her zaman "hayır" dediğini belirterek, bu günün anısına Özgecan Aslan'ın unutulmaması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin turp ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı Kadirli'de, emekçilerin başında kadınların geldiğini ifade eden Tarhan, "Kadirli'de binlerce ailenin ekmek kapısı olan turp sektöründe çalışan emekçi kadınlarımızın günü kutlu olsun. Bu vesile ile hunharca öldürülen Özgecan Aslan kızımızı da rahmetle anıyoruz. Özgecan'ı, hediyelerimizde yaşatıyoruz" dedi.

İşçiler de Dünya Kadınlar Günü'nde de çalışmak zorunda olduklarını belirterek, "Ekmeğimiz için soğuk suda turp yıkayıp, çalışıyoruz. Kadın gününü hiç kutlamadık. Özgecan Aslan'a Allah'tan rahmet etsin" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber