Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 08 Mart 2015 - 15:28 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

YOZGAT (AA) -  Türkiye'nin dört bir yanında çeşitli etkinliklerle kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü, Yozgat'ta bazı kadınlar ekmek parası için çalışarak geçiriyor.  Bir iş yerinde...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

YOZGAT (AA) -  Türkiye'nin dört bir yanında çeşitli etkinliklerle kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü, Yozgat'ta bazı kadınlar ekmek parası için çalışarak geçiriyor.  

Bir iş yerinde gözleme ve yufka yapan Rabia Şaşmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınlar gününü bilmediklerini, kendileri için bu günün sıradan iş günü olduğunu ifade etti.

Ekmeklerinin peşinde olduklarını söyleyen Şaşmaz, "Kadınlar güldür, koklanmak sevilmek ister. Eşinden güzel bir söz duymak ve saygı görmek ister. Biz sadece bir günün değil, her günün kadınlar günü olmasını istiyoruz" dedi.

Kadına şiddetin son bulmasını istediklerini belirten Şaşmaz, "Kadınlara şiddete karşıyız. Geçtiğimiz gün öldürülen Özgecan kızımız olayını duyduk ve bir kadın olarak, bir anne olarak çok üzüldük. Kadınlar günü münasebetiyle kadına karşı şiddete son verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Çocuklarının rızkını kazanmak için çalıştıklarını ifade eden Ayşe Yorulmaz ise "Biz ekmeğimiz için çalışıyoruz. Bizim için bir gün değil, her gün kadınlar günü. Bu güne kadar kadınlar günümüzün kutlandığını hiç hatırlamıyorum. Bizim için öncelik çocuklarımız. Çocuklarımızın geleceği için çalışıyoruz" şeklinde konuştu. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber