Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 15:28 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Çorum Valisi Kara, mesaj yayımladı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ÇORUM (AA) - Çorum Valisi Ahmet Kara, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Kara, mesajında, evrensel insan haklarının vazgeçilmez ve ayrılmaz parçası olan kadın haklarının sağlanması yolunda çalışmaların simgesi olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlandığını belirtti.

Düne göre kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel hayatın içerisinde daha fazla rol aldığının altının çizen Vali Kara, her geçen gün kadınların hak ettiği yeri bulduğunu belirtti.

Türkiye'de son dönemlerde yapılan yeniliklerle kadınların eğitim olanakları, çalışma ve sosyal yaşamın içerisinde yer alma olanaklarının geliştirildiğini vurgulayan Vali Kara, kadınların çeşitli alanlardaki başarıları kadar yetiştirdikleri nesillerle de ülkenin geleceğinin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunduğuna dikkati çekti.

Kadına yönelik şiddetin bir insanlık suçu olduğunu ifade eden Vali Kara, mesajında şunları kaydetti:

"Kadın hakları konusunda yasal düzeyde önemli adımlar atılmıştır. Zaman zaman kadına yönelik şiddet konusunda üzücü olaylar yaşamaktayız. Öncelikle kadına yönelik şiddetin bir insanlık suçu olduğu unutulmamalıdır. Kadına yönelik şiddetin ve sonuçlarının ortadan kaldırılmasına yönelik kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve tüm vatandaşlarımızın işbirliği ile koordineli çalışmalar yapılmaktadır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber