Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 15:43 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Kumluca'da Belediye tarafından düzenlenen programda sanatçı Tuğba Karakuş konser verdi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ANTALYA (AA) - Kumluca Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda kadınlar, sanatçı Tuğba Karakuş'un verdiği konserle gönüllerince eğlendi.

Kumluca Belediyesi düğün salonunda gerçekleştirilen etkinlik öncesi konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Kadınların yılda sadece bir gün anılmasının doğru olmadığını ifade eden Çetinkaya, özellikle son yıllarda artış gösteren kadına şiddet konusunu kınayarak, yaşanan olayların insanlık ve insani değerlerle uzaktan yakından alakası olmadığını belirtti.

Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Son zamanlarda özellikle medyamız aracılığıyla kadınlara karşı şiddet konusunda birçok haberi duyuyor, görüyoruz. Bu insanın vicdanını rahatsız edici, çirkin bir olaydır. Ben buradan, sizlerin huzurunda bu olayları lanetliyor, kınıyorum. Gelin sizlerle birlikte buradan insanlığa bir çağrı yapalım ve sesimizi duyurmaya çalışalım. Herkesi ayağa kalmasını istiyorum ve alkışlarımızla kadınlarımıza yapılan şiddeti kınadığımızı bildirelim."

Kumluca'da kadınlar günü etkinliklerinin geleneksel hale geldiğini hatırlatan Çetinkaya, bundan böyle gelecek yıl yapılacak kadınlar günü etkinliğini Mavikent'te, bir sonrakini ise Beykonak'ta gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti.

Çetinkaya, ayrıca 16. Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında 2 Mayıs'ta düzenlenecek olan "Kadınlar Günü" etkinliğine de tüm kadınları davet ettiğini, o gün yapılacak etkinlikte de kadınların bir gün boyunca gönüllerince eğleneceklerinin bildirdi.

Konuşmanın ardından Çetinkaya, sanatçı Tuğba Karakuş'a günün anısında çiçek ve porselen çay seti hediye etti. Daha sonra sanatçı Tuğba Karakuş sahne aldı.

Karakuş, seslendirdiği Türk halk müziği ve oyun havalarıyla düğün salonunu dolduran kadınları gönüllerince eğlendirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber